Godjulochettgottnyttår!


Jag är en usel bloggerska. Har spenderat de senaste dagarna med att jobba, fira jul, äta god mat, umgås med underbaringar och trängts bland alla andra som försökt shoppa på mellandagsrean. Bjuder på liten bildbomb från julafton. Hur tusan lyckas granen försvinna trots att man år efter år ska köpa mindre och mindre klappar?





För övrigt: Nyårslöfte 2010 bli en förjävligt bra bloggerska!

Dan före dan.


Dan före dan, kan inte riktigt fatta vart december tog vägen. Var det inte nyss första advent? Igår trängdes jag iallafall bland alla andra Stockholmare som var ute i sista sekund med klapparna. Nu har jag "bara" två kvar som jag ska försöka hinna med idag innan jobbet, dessutom ligger det ett och väntar på mig på posten som jag måste hämta ut. Håller tummarna för att det är kaos på jobbet idag, för kaos på jobbet är julstämning för mig, haha.

Håret igår tog förresten tre timmar och jag är tyvärr inte helt nöjd, men ärsh. Med utgångsläget så skulle nog inte en enda frisör kunna få det bra. Rött verkar vara en frisörsmardröm att få ur?




(Pics: Marrebarre/ jag/ jag)

Nej nu blir det jobb...later!

Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday!




Litet bildregn från igår. Ny ring från H&M, ballonger i hela taket, tokmånga ljus, röda ögon, detaljer på min Gina klänning som tyvärr är tokstor, just ego.

Endagnärmarejulendagnärmarepanik.


I morgon lir det hysterisk julklappsjakt och dessutom har jag lyckats pricka in en tid för klippning och färgning. Ska bli riktigt härligt att få en liten renovering såhär innan jul. Ska satsa på några nyanser ljusare, mellan blont, ljusbrunt...ärsh vi får se. Ska kika inspirationsbilder.

Förövrigt vilken grym måndag. Har bland annat hunnit storstäda, tvätta fyra maskiner, kånkat upp julgranen, pyntat den, handlat mer julgranskulor, betalat räkningar och ja annat vardagligt. Nu blir det inspirationsjakt.



20 december - Happy B-day!


20 december och världens bästa mamma fyller år. Väckte henne med frukost på sängen och senare idag blir det middag med lillebror x 2 och morbror. Innan dess ska jag försöka undvika att krocka på väg till mataffären, få iväg några paket som är grymt försenade och försöka få någon aning om vad jag ska köpa för julklappar, börjar nämligen bli lite småpanik på den fronten.



(Pics: Dont remember/ Jag)

Det toksnöar dessutom även idag utanför fönstret och just nu älskar jag det, för visst tusan kan det inte slå om och bli tio grader så snön smälter bort lagom till torsdag?

I wanna kiss you, but If I do then I might miss you.



Min kamera ger upp mer och mer för varje dag. Ska åka hem till pappa och sno en kamera så fort jag får tid.

Klänning: AA, tröja: H&M (ny), strumpbyxor: 365 Sunshine?, stövlar: Wedins.

Konstigt det där med leveranserna på H&M. I förrgår hämtade jag ut ett paket från H&M och igår fick jag en ny avi på ett paket från H&M som jag då hämtade ut igår. Hört talas om samfrakt? Hur som helst visar er mer av innehållet senare. Nu blir det jobb fram till stängning.


My cup of tea.


Den här sötingen kunde jag inte motstå när jag hittade den på Indiska, för 60kr blir den din. Hatar dem vanliga tesilarna eftersom dem alltid släpper i kanterna så man får te i hela koppen, håller tummarna för att den här är bättre på att behålla te´t i silen.


Snökaos och saltvatten i håret.


Det märks verkligen att det är Stockholm man bor i. Ingenting fungerar som det ska när det lägger sig snö på marken. I morse kom jag försent till jobbet eftersom första bussen var sen. Efter jobbet strulade både tunnelbanan och bussen. Känns lite som de borde förbereda sig och ha någonslags plan inför vintern eftersom det är precis samma sak år efter år. Men ärsh ska inte klaga jag gillar ju snö, så länge det inte är slask.



Måste dock erkänna att jag gärna (speciellt i morse) skulle byta ut allt det vita mot någon solig strand långtlångt borta.

Uppdatering i sminkväskan.


Håller på att uppdatera sminkväskan.



Köpte nyligen en mineralfoundation som jag är jättenöjd med, har aldrig gillat foundation eftersom de känns så sminkat, mineralpudret är däremot perfekt eftersom det inte känns som man är sminkad. Dessutom passade jag i förraveckan på att klicka hem tre Wet n wild produkter. Solpudret tappade jag innan jag ens testade det, sån är jag. Hur som helst paletten är hur grym som helst och ett stort plus för en grymt okunnig som mig är att det står vad alla färger är till för. Ögonbrynskittet kan jag också verkligen rekomendera, jätte enkelt att applicera!

Mitt i veckan.


Idag har jag handlat mina första julklappar med bästa Maria som gjorde sin debut på systembolaget, dessutom tog damen körkort i förra veckan så jag fick även premiäråka md henne idag. Just nu sitter jag och dricker rödvin och senare ikväll ska jag iväg på pizzakväll. Känns som jag kommer somna i soffan, men ska försöka undvika det är otroligt trötter idag.

Går inte att komma ifrån att det är löjligt snyggt med ryggurringning!


Årets chock prinsessan på omslaget av Elle.




Att Madeleine pryder Elle omslaget känns väldigt otippat. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om det. Visst Madeleine är en person som hela sverige vet vem det är och dessutom är hon privat duktig på att klä sig med stil men omslaget känns felstylat och präktigt på något vis. Känns på något sätt lite som en kampan för att få folk att skänka pengar i jul.


En tisdag i december.


I morse vaknade jag tjugo minuter innan bussen skulle gå. Fick panik, fick ännu mer panik när jag tittade ut och skymtade snöstorm. Slängde på mig kläder och svor åt att ingenting passade ihop. Hann med bussen till jobbet. Nynnande med i juliga låtar, o juliga låtar och log vänligt åt kunderna. Åt ungefär en miljard skumtomtar på lunchen för att kompensera frukosten som bestod av ett äpple. Slutade jobba kvart över åtta men självklart stannade kunderna kvar så jag inte fick gå förän vid halv nio. Det var snöstorm när jag kom ut och jag höll på att bli överkörd av plogbilen. Glömde vantarna på morgonen så mina händer såg ut att tillhöra en 90-årig tant. Bussen klaffade med tunnelbanan som klaffade med bussen. När jag kom hem åt jag falukorv i ugn.

Konstaterande: Idag har det varit en vanlig vardag.





Min nya favoritsida.




Missguided har fått in finfina nyheter igen och vilka löjligt bra priser! Tröjan med guldopärlor borde hänga i min garderob och skorna och jag skulle nog också komma rätt bra överens. Sen den där paljettprydda leopardkläningen...Tomten jag har varit så fruktansvärt snäll i år!

I am on a mission and it involves some heavy touching.








(Pics: Lelove, H&M, jak&jill, Lindex, Ginatricot)


Gingerbread house.





Nu är det justämning här hemma. Har precis haft årets traditionsenliga pepparkakshusbak med lillebror, i år klarade vi oss finfint. Lägenheten har även varit fyllt med  julmust, julskum, pepparkakor och självklart spelas julsånger för hela slanten. Att snön ligger kritvit utanför fönstret gör inte direkt julstämningen sämre.

Don't panic if you wake up in my arms.


Måste verkligen köpa en varm vinterjacka. Att springa omkring i skinnjacka på julmarknader idag var ingenting som jag kan rekomendera. Imorgon får bli att gå på jakt efter någon jacka som värmer men som ändå inte gör att man ser ut som en Michellin gubbe eller får en att se ut som man befinner sig på Arktis. En varm pälsjacka eller något sånt här skulle jag kunna tänka mig. Förövrigt börjar jag förstå mig på de bedrövliga stildödarna Goosejackorna och uggsen, dem gör ialf att man känner sig varm.


I watch the walls around me crumble.


Idag har jag bland annat sprungit runt på julmarknader, tittat på luciatåg, kikat på julklappar (har inte köpt en enda) och kikat på Nk´s julskyltning bland alla andra. Ätit perfekt kyckliggryta och druckit löjligt gott rödvin hemma hos morbror och nu har jag precis ätit Ginos och tittat på solstorm. Såg den på bio för några år sedan och den var lika obehaglig då som nu. Det är något med mig, söndagar och småhemska filmer. Det har helt enkelt varit en bra dag och bra avslut på en grymt bra vecka.

Igår såg jag ut såhär.
Skjorta: Lillebrors gamla, byxor: Ellos (nya), skor: Dinsko. smycken: Oxxo, guldfynd



 


And there you are again.



(Pics: Me)
12 december 2007. Jag dör. Fint.


Någon mer än jag som har "higher" vinnarlåten från Idol på hjärnan idag? Tycker man sett Erik som segrare väldigt tidigt i programet och att det var helt rätt att han vann. Nu blir det jobb i bland all julstress och ikväll väntar trerätters, vin och grymt sällskap. Nu kör vi igång den här lördagen!

Ullared nästa?


Jag vill också till Ullared när jag ser det här. Ibland är no labels fantastiskt. Skulle nog kunna fylla en kundvagn med mer eller mindre nödvändiga grejjor. Maria så fort ditt körkort är kirrat vet du vart roadtrippen går, Alex I count on you too!

Nu blir det jobb. Later!

I am the rain that's coming down on you, that you shielded yourself from with a roof.



Tröja: 365sunshine, kavaj: H&M, jeans: Replay, skor: Wedins, smycken: Oxxo, Festina, guldfynd

Idag traskade jag runt i mina "Aladdin skor" om mina fötter kunde prata hade dem garanterat skrikit av lycka. Förövrigt hur svårt är det inte att förstå Danska? Har alltid trott jag är bra på att förstå just Danska men idag fick jag bekräftat att så inte är fallet. En dansk kille kom in och skulle lägga undan ett par byxor, jag stod som ett frågetecken innan jag sa: Jag fattar ingenitng varav han började prata engelska. Har nog aldrig varit så glad av att höra engelska som just då. Kände mig verkligen som en idiot. Lektioner i Danska någon?

Hejja.


Var precis inne på Elins blogg och hittar det här som Camilla skrivit om. Kan inget annat än hålla med till ett tusen procent, tycker för övrigt att allt tjat om bra förebilder är rena cirkusen. Dessutom är jag fruktansvärt trött på alla påhopp om smala vs tjocka. Varför kan man inte bara vara nöjd med sig själv, sin egen vikt och sin egen kropp? Så mycket enklare det vore om alla fokuserade på att försöka må bra själva istället för att trycka ner andra för att må bra. Förövrigt förstår jag inte varför det verkar vara okej att hoppa på och klaga på smala tjejer medan det skulle bli ramaskri om något sa ett ont ord om någon som var överviktig. Vart ligger rättvisan i det?

Läs Camillas artikel här!


(Pics: Elin Klings blogg)

Is your IQ higher than your neighbour’s? And is it very much higher than mine?




Godmorgon. Sovmorgon. Jobb klockan tolv. En minut till jobbet idag. Erin Wasson får mig att vilja försvinna. Ge mig ringen, pälsen och den söta stickade "kopphållaren"

You are the closest thing to heaven.


Ett sånt där smycke som skulle göra vilken grå oinspirerande dag som helst mycket enklare. Tänk till en helt svart outfit, tänk till vilken outfit som helst, helt klart ett ultimat smycke om man bortser från priset. Falconiere är det som står för designen.


And I don't want to say it but I still look for you in the park on my way home each day.



Tror det är ungefär första gången Ginatricot lyckats göra en t-shirt som faktiskt tilltalar mig. Grym och billig som attan. Vill ha!

Idag har jag gjort nått som jag skäms så mycket för att jag inte ens tänker tala om vad det är. Kan avslöja att det handlar om tio timmar, 12 cm klackar och jobb. Nu ska jag försöka springa ner och hämta ut ett paket.

Trasig.




Bilder från Italienska Vouge snodda av Elin. Hur jäkla underbar är inte koftan på andra bilden och hur fantastiskt underbart är inte modereportaget? Ibland funderar jag och har kommit fram till att jag tror att det är förbaskat lätt att tappa fotfästet och hamna på något rehab-place. Finns gott om trasiga människor och gott om anledningar till att bli en trasig människa, skrämmande.

I need someone beside me in everything I do.


Idag Ikea med Maria, var verkligen jul överallt. Självklart åkte mer saker ner än vad som var tänkt, doftljus, kuddar, hyllist, glas, servetter och en present. Tror aldrig jag gått ifrån Ikea med en tom kasse, galet bra produktplacering eller bara galet billiga saker?



(Pics: Theselby)

There's nothing more confusing than the lost you´ve caused yourself.


Helg med jobb har tyvärr betytt noll bloggning. I fredags var det trerättersmiddag med tjejerna och i lördags umgicks jag med Ålandsbesök och somnade sen till Benjamin Buttons otroliga liv. Shit vilken jobbhelg, man kan nästan tro att mellandagsrean redan börjat, långa köer ända från öppning till stängning. Men jag gillar´t!
Nu blir det kaffe i soffan. Glad andra advent på er.

Dresses.



Fruktansvärt farligt att hitta nya webbshoppar, senaste favoriten är Missguided. Läskigt mcyket snyggt och farligt billigt. Kommer garanterat bli en beställning därifrån men det får vänta. Skulle mer än gärna ha alla åtta klänningarna ovan i min garderob.

Dagens outfit x 2.



1. Tröja: Ginatricot, leggings: Ginatricot, skor: Dinsko, halsband: Guldfynd, armband: guldfynd/Oxxo.
2. Mössa: ?, halsduk: Lindex, skinnhandskar: H&M, väska: Jimmy Choo for H&M

Blev att gömma sig idag, ser löjligt trött ut. Vet att det är sjukt trist utan ansikte, ska försöka bättra mig. Idag hann jag bland annat med promenad i solen, lämna tillbaka paket, nästan köra av vägen, handla, träffa lillebror x2, städa och tvätta. Nu blir det iväg igen, hoppas ni får en grym kväll om jag inte skriver mer.

Lussebullar.





Ägnade kvällen åt lussebullsbak. Är rätt värdelös på att få lussebullar att likna just lussebullar som ni ser, men goda som sjutton blev dem. Har ni inte smakat årets glögg som är clementin så spring och köp, urgod!

I should be able to roll out as long as I am comin home to you, and give you the world.




Kunde inte låt bli att klicka hem ett par skinnbrallor från Ellos, hoppas dem är små i storlekarna. Ovan har ni tre exempel på riktigt snygga skinnmatchningar!

Life on Mars.



Jeans. Ginatricot, tröja: Monki (ny), heels: Dinsko, halsband: Våga

På bussen hem från jobbet satt det en pappa och son framför mig och pappan förklarade allt om fullmånar, rymdraketer och om hur man kan flyga på månen. Kul när sonens frågor blev lite för komplicerade och pappan insåg att halva bussen lyssnade på deras samtal och istället började bolla över med motfrågor till sonen. Hum min blogg börjar handla allt mer om händelser på bussar, de jag egentligen ville ha sagt var nog mest att idag har varit en bra dag. Nu blir det duschen, julkalendern, sängen.


Första luckan...





Min chokladkalender köpte jag i förra veckan på Lagerhouse, kunde inte låta bli, barnslig som jag är.


You fill my heart you keep me breathing.



Allt från Ginatricot.

En resa till Paris skulle inte sitta helt fel heller. Den bästa anledningen till att jag skulle sätta på mig en tee med Eiffeltornet, skulle känns lite dumt att ha en tröja med motivet när man inte varit där. Nej tillbaka till verkligheten, nu blir det jobb, hoppas på första december hysteri.


Pssst: Ni glömmer väll inte julkalendern idag...


RSS 2.0